N.  viikko sit leivoin kaikkea kun meidän piti tehdä äitin kanssa Mummon 80-vuotis synttäreille gluteenitonta suolasta :)) Tässä sit on yks Kinkkupiirakka ja tollasia lihapiirakoita :)Oli tosi hyvää noi molemmat! :))
1835691.jpg
1835693.jpg
Ohje kinkkupiirakkaan on sama kuin aiempaan (tän äiti teki ja ylemmät yhes :))


Noiden Lihapiirakoiden ohje :
rahkavoitaikina:
1 prk maitorahkaa
250 g voita
4,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
300 g jauhelihaa (tai vastaava määrä soijarouhetta)
1 iso sipuli
1 rkl vehnäjauhoja
1 prk smetanaa
1,5 rkl tomaattisosetta
mustapippuria, paprikajauhetta,
suolaa, timjamia, oreganoa
2 valkosipulinkynttä
1 iso punainen paprika pieninä kuutioina

Sekoita rahka ja pehmeä voi.
Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Muotoile taikina suorakaiteen muotoiseksi, kääri folioon ja anna kovettua jääkaapissa n. 1 h.
Ruskista jauheliha (tai keitä soijarouhe ensin ja lisää sitten pannulle) ja sipulisilppu.
Lisää vehnäjauhot ja sekoita.
Lisää muut aineet (mausta soijarouhetta reilummin).
Hauduta n. 5 min ja jäähdytä.
Kauli taikina 0,5 cm paksuiseksi levyksi ja levitä täyte.
Kääri rullalle ja leikkaa 2 cm paksuisia viipaleita.
Voitele munalla ja paista 225 asteessa 15-20 min.
Tarjoile lämpiminä.
(meillä tuli erillaisia kun tein gluteenotonta mutta sama ohje !)